Linkuri accesibilitate

Demisia ministrului britanic al imigraţiei: în urma scandalului vizelor acordate pe baze unor documente false


Ministrul britanic al imigratiei, Beverley Hughs a demisionat in urma scandalului vizelor eliberate pentru cetateni romani si bulgari in baza unor acte false. Scandalul vizelor a fost provocat de dezvaluirile consului britanic la Bucuresti, James Cameron, care a fost suspendat intre timp.

Vorbind in camera inferioara a parlamentului britanic, Beverley Hughs a precizat: “In viata mea politica si personala nu este ceva mai important decit integritatea. Desi nu am indus pe nimeni in eroare cu buna stiinta, constiinta nu-mi permite sa continui in functia de ministru al imigratiei”.

Imediat dupa izbucnirea scandalului vizelor, obtinute fraudulos, Ministerul de interne britanic a suspendat acordarea tuturor tipurilor de vize pentru cetatenii romani si bulgari. Suspendarea va fi in vigoare pe timpul anchetei interne din Marea Britanie, principalii invinuiti fiind functionarii britanici care ar fi acordat vize unor cetateni romani si bulgari, desi ar fi stiut ca documentele prezentate erau false.
XS
SM
MD
LG