Linkuri accesibilitate

Sondaj CURS: Adrian Năstase şi PSD în frunte


Românii cred că premierul Adrian Năstase s-a axat în mai mare măsură pe deciziile necesare pentru integrarea europeană, decît pe măsurile interne cu caracter social şi privind reducerea corupţiei - arată rezultatele unui sondaj CURS.

Sondaj realizat pentru cotidianul Adevărul relevă că doar 5% dintre români cred că premierul Adrian Năstase şi-a ţinut "în foarte mare măsură" promisiunile făcute, în timp ce 21% apreciază că şeful Executivului şi-a onorat "în mare măsură" promisiunile.

Însă, în ce priveşte integrarea europeană 13% spun că Năstase a luat deciziile necesare în foarte mare măsură (40% cred că în mare măsură).

În acelaşi timp, Năstase este considerat de 33% dintre intervievaţi cel mai bun potenţial preşedinte al României, comparativ cu Theodor Stolojan (25%), Mircea Geoană (12%), Corneliu Vadim Tudor (11%), Lia Roberts (3%). Şase la sută dintre repondenţi apreciază că nici una dintre aceste personalităţi publice nu ar fi cel mai bun preşedinte iar 10% nu ştiu/nu răspund.

În ce priveşte partidul de guvernămînt, 32% cred că PSD ar reuşi îmbunătăţirea situaţiei economice din România, 24% cred că aceasta ar fi îmbunătăţită de alianţa PNL-PD, 11% de PRM, 3% de PUR, 2% de UDMR, 1% de alt partid, 14% de nici un partid, iar 13% nu ştiu/nu răspund.
XS
SM
MD
LG