Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Chişinăul refuzase, în ultimul moment, să semneze planul moscovit de federalizare a Republicii Moldova - aşa numitul memorandum Kozak. Purtătorul de cuvînt al Misiunii OSCE la Chişinău, Claus Neukirch, a declarat că la negocieri participă inclusiv noul reprezentant al Rusiei, Valeri Nesteruşkin, care l-a înlocuit recent în această funcţie pe ambasadorul cu misiuni speciale, Aleksandr Novojilov.

Agenţia oficială de ştiri de la Tiraspol, Olvia press, îl citează pe Valeri Nesteruşkin, cu o declaraţie, făcută în debutul rundei de negocieri, în care acesta s-ar fi arătat sceptic în ce priveşte soluţionarea rapidă a conflictului.

Pe de altă parte, ministrul moldovean a reintegrării, Vasili Şova, şi-a exprimat speranţa că odată cu reluarea tratativelor în format pentagonal va fi reanimată şi activitatea tuturor structurilor implicate în procesul soluţionării conflictului transnistren, cum ar fi, Comisia constitutională mixtă şi grupurile de experţi pe probleme economice. Negocierile vor continua mîine la Chişinău.

Mediatorii aşteaptă să primească de la reprezentanţii Tiraspolului un set de propuneri detaliate pe marginea proiectului de soluţionare a conflictului transnistrean, elaborat sub egida OSCE în toamna anului trecut.
XS
SM
MD
LG