Linkuri accesibilitate

R. Moldova: peste 1360 de cazuri de tuberculoză în primul trimestru 2004


Moldova se confrunta cu o epidemie de tuberculoza de proportii, doar in primul trimiestru al anului fiind inregistrate peste 1360 de cazuri de tuberculoza, cu aproape 8 la suta mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Situatia s-a agravat din cauza saraciei, dar si pentru ca multi dintre bolnavi nu respecta schema si durata de tratament - a declarat pentru Radio Europa Libera, vicedirectorul institutului de ftiziopulmonologie, Ion Vangheli.

Potrivit lui Vangheli, cel mai afectat de tuberculoza este raionul Straseni, iar la Chisinau numarul persoanelor bolnave de tuberculoza s-a triplat in primul trimestru al anului curent, fata de perioada similara a anului trecut, fiind inregistrate oficial 281 de cazuri.

In capitala cel mai afectati de aceasta boala sunt copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani. Sefa sectiei de supraveghere a bolilor aerogene de la centrul municipal de medicina preventiva, Zinaida Coroi a declarat doar in ultima saptamina au fost inregistrate 33 de cazuri noi de tuberculoza, cu 10 mai multe decat in saptamina precedenta.
XS
SM
MD
LG