Linkuri accesibilitate

Eliberarea militarilor georgieni arestaţi joi în Oseţia de Sud


Autorităţile separatiste din Oseţia de Sud au eliberat 36 de militari georgieni din batalionul de menţinere a păcii, arestaţi joi în zona de securitate dintre Georgia şi regiunea separatistă.

Comandantul batalionului georgian, Mikheil Kebadze, a declarat Europei Libere, că militarii au fost eliberaţi fără ca autorităţile separatiste să fi pus vreo condiţie. Preşedintele Parlamentului georgian, Nino Burjanadze, a declarat postului nostru de radio prin telefon de la Edinburgh, unde a participat la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE:

"Am dat dovadă de o atitudine constructivă în această problemă, am demonstrat că nu susţinem agravarea problemelor, că datoria noastră este să căutăm soluţii politice. Este regretabil că delegaţia rusă la Adunarea Parlamentară a OSCE nu a dat dovadă de intuiţie politică şi a fost singura care a votat împotriva rezoluţiei privind Oseţia de Sud”.

Adunarea Parlamentară a OSCE a discutat în regim de urgenţă situaţia din Oseţia de Sud şi a adoptat o rezoluţie în care cerea autorităţilor georgiene şi ruse să coopereze strîns, inclusiv cu OSCE, pentru găsirea imediată a unei soluţii paşnice pentru criza din regiunea separatistă.
XS
SM
MD
LG