Linkuri accesibilitate

Sacţiuni cu privaţiune de libertate în cazul părinţilor arestaţi la liceul românesc din Râbniţa


Trei barbati, din grupul de sase persoane arestate pentru ca au opus rezistenta militienilor care au ocupat sediului liceului romanesc din orasul Rabnita au fost sanctionati cu trei zile de detentie de catre instanta de judecata transnistreana.

Alti trei, printre care si Vasile Halus, sotul directoarei liceului din Rabnita, Eugenia Halus, a fost sanctionat cu sapte zile privatiune de libertate, a comunicat pentru BASA-press Maria Roibu, presedintele Comitetului pentru apararea drepturilor copiilor de la scolile romanesti din Transnistria.

Profesori, parinti si elevi de la liceul romanesc din Tighina continua a a treia saptamana consecutiv sa supravegheze institutia pentru a nu permite sigilarea acesteia de catre autoritatile transnistrene.

Copiii de la scola-internat din Tighina continua sa fie supravegheati de catre cateva zeci de militieni, care nu le permit sa patrunda in alte incaperi din institutie, in afara de dormitor si bucatarie, pe care le-au deschis elevii cu forta. Scola-internat a fost sigilata la 26 iulie.

Desi scola nr.20 din Tiraspol a fost devastata si sigilata inca la 15 iulie curent, parinti, profesori si elevi se afla continuu in incinta institutiei pentru a pazi "ceea ce ne-a mai ramas", dupa cum a declarat directorul scolii Ion Iovcev.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG