Linkuri accesibilitate

Rusia invită Chişinăul şi Tiraspolul la o reuniune cu participarea mediatorilor în conflict


În calitate de ţară garant în reglementarea conflictului transnistrean, Rusia invită Chişinăul şi Tiraspolul la o reuniune cu participarea mediatorilor în conflict. Potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe, reuniunea ar putea avea loc pană la sfarşitul acestei săptămani la Moscova.

În cadrul acesteia “ar putea fi elaboraţi paşi acceptabili pentru ieşirea din impasul în care s-a ajuns în relaţiile dintre cele două părţi în conflict”.

Ministrul adjunct-prim de Externe de la Moscova, Victor Loşcinin a declarat că tensionarea în continuare a relaţiilor dintre Chişinău şi Tiraspol, care a ajuns la confruntarea economică directă, „trezeşte îngrijorare profundă”.

„Situaţia poate ieşi de sub control şi poate prejudicia iremediabil procesul de reglementare politică a conflictului transnistrean. În aceste condiţii, conducerea Moldovei şi cea a Transnistriei trebuie să dea dovadă de înţelepciune politică şi să se abţină de la impunerea de sancţiuni reciproce” - se mai spune în comunicatul Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse.
XS
SM
MD
LG