Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Potrivit agentiei transnistrene "Lenta PMR", "sute de vagoane cu marfa din Transnistria stationeaza, deoarece autoritatile de la Chisinau nu elibereaza certificate de provenienta marfurilor si a altor documente insotitoare pentru agentii economici din Transnistria".

In special, pe platforme stationeaza marfa Uzinei metalurgice de la Rabnita, precum si materia prima destinata acestei intreprinderi. Potrivit agentiei transnistrene de presa, la cererea Chisinaului, Ucraina a blocat peste 50 de vagoane cu metal uzat. In legatura cu situatia creata, conducerea uzinei metalurgice a cerut lui Smirnov sa blocheze caile ferate si de transport auto, blocarea incarcaturilor destinate Republicii Moldova, precum si sistarea livrarii energiei electrice si a gazelor naturale in partea dreapta a Nistrului.

Reprezentantul Chisinaului in Comisia Unificata de Control Ion Leahu a declarat presei ca luni, 2 august, "in jurul orelor 24.00, administratia transnistreana a instalat in regiunea orasului Tighina trei posturi inarmate de militie si blocuri de beton, paralizand astfel circulatia trenurilor spre Chisinau". Potrivit agentiei FLUX, Consiliul militar al fortelor pacificatoare, convocat la orele 1.30, a obligat autoritatile de la Tiraspol sa-si retraga in decurs de o ora posturile de militie si sa restabileasca circulatia normala a transportului feroviar. Insa dupa expirarea termenului de o ora, decizia consiliului militar nu a fost indeplinita.
XS
SM
MD
LG