Linkuri accesibilitate

Mark Tkaciuk: Tiraspolul cultivă o stare de panică şi isterie


Mark Tkaciuk, consilierul presedintelui Voronin pentru politica interna, considera ca "tot ce se intampla pe malul stang al Nisturlui nu poate fi definit altfel decat panica si isterie. Actiunile administratiei de la Tiraspol se preteaza la scenariul ce poate fi numit “cetatea asediata”, scenariu din care deriva si reactia la propunerile Chisinaului.

Într-un interviu acordat Europei Libere, Mark Tkaciuk a amintit ca autoritatile de la Chisianu au o obiectie principala - restabilirea activitatii scolilor moldovenesti pe malul stang al Nistrului. Administratia transnitreana ignora aceasta obiectie, mai mult decat atat, agraveaza si mai mult situatia acestor institutii".

Mark Tkaciuk a calificat drept un cinism dea dreptul fara precedent faptul că administratia transistreana a afirmat ca problema a fost epuizata deoarece institutiile litigioase sunt lichidate, iar copii sunt transferati in alte scoli.

Referindu-se la deciziile Tiraspolului de a bloca caile ferate si de a pune in stare de alerta structurile de forta, Mark Tkaciuk a declarat ca Tiraspolul cultiva o stare de panica "astfel incat sa fie dirijabila populatia, iar oamernii de afaceri sa fie tinuti cu pistolul la tampla".
XS
SM
MD
LG