Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Pentru prima data comisia are 25 de membri, reflectind admiterea a 10 noi membri la 1 mai. Portofoliile economice importante vor reveni Germanie, Frantei si Marii Britanii, desi guvernul german spera ca Gunther Verheugen, comisarul pentru extindere sa primeasca potofoliul unui super-comisariat al economiei. Acest portofoliu nu a fost insa creat. Verheugen va fi unul din cei cinci vice-presedinti ai comisiei si comisar pentru industrie si intreprinderi.

Ceilalti patru vice-presedinti sint suedeza Margot Wallstrom, comisar pentru relatiile cu institutiile si comunicare, francezul Jacques Barrot, comisar pentru transport, Siim Kallas din Estonia, comisar pentru afaceri administrative si lupta impotriva fraudei si italianul Rocco Buttiglione, comisar pentru justitie, libertate si securitate.

Succesorul lui Gunther Verheugen va fi finlandezul Olli Rehn, responsabil pentru tarile candidate Bulgaria, Romania, Croatia si Turcia si pentru Balcanii de vest.

De noii vecini si de relatiile externe se va ocupa ministrul de externe al Austriei, Benita Ferrero-Waldner. Waldner se va ocupa si de politica de securitate comuna.
XS
SM
MD
LG