Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Nu este clar dacă purta un rucksack care i-ar fi putut determina pe poliţişti să creadă că avea asupra sa o bombă.

Şeful poliţiei metropolitane, Ian Blair a declarat la o conferinţă de presă: “Incidentul are legătură directă cu operaţiunea anti-teroristă care se desfăşoară momentan. Vreau să subliniez că moartea celui împuşcat este regretabilă. Din cîte ştiu, a fost somat de poliţişti, dar a refuzat să dea curs instrucţiunilor »

Incidentul urmează celor patru explozii de ieri, trei în metroul londonez şi una într-un autobuz, care s-au produs la numai două săptămîni după atentatele teroriste din 7 iulie soldate cu 56 de morţi şi aproape 700 de răniţi. Pe un site islamist, gruparea Brigăzile lui Abu Hafs al Masri, care are legături cu reţeaua teroristă Al Qaida, îşi asumă răspunderea pentru ultimele atacuri de la Londra şi avertizează că va continua atentatele pînă cînd forţele britanice se vor retrage din Irak.

Cu puţin timp în urmă s-a anunţat că poliţişti înarmaţi au evacuat o stradă din vestul Londrei. Potrivit unor martori oculari, în partea de nord-vest a capitalei britanice au fost desfăşuraţi poliţişti înarmaţi în cadrul a ceea ce pare a fi o operaţiune de mare amploare. Londonezilor li s-a cerut să nu-şi părăsească locuinţele.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG