Linkuri accesibilitate

Sergei Ivanov cere ratificarea în Occident a Tratatului de limitare a armelor convenţionale


In viitor, Rusia va exporta titei si gaze numai la preturile pietei – a declarat ministrul rus al apararii Sergei Ivanov, la Conferinta interantionala pe probleme de securitate de la Munchen. Raspuzind criticilor ca ar folosi gazele naturale in scopul de a-si santaja vecinii, minsitrul rus al apararii a reamintit ca inca din anii 90, comunitatea internationala insistase ca exporturile rusesti sa respecte regulile pietii. Cit priveste relatia privilegiata cu Belarus, Ivanov a anuntat ca anul viitor vor fi negociate noi preturi pentru gazul livrat de Rusia.

In alta ordine de idei, Sergei Ivanov a cerut din nou Occidentului sa ratifice Tratatul de limitare a armelor conventionale in Europa – tratat pe care occidentul refuza sa-l rartifice pina ce Rusia nu-si repecta promisiunea facuta la Istanbul de a-si retrage trupele din Georgia si Transnistria.

Ivanov a avertizat ca in cazul unui refuz al Occidentului, Rusia s-ar putea decide sa ceara amendarea tratatului, care in opinia sa nu mai corespunde realitatii. Multe din tarile fostului pact de la Varsovia sint acum mebre NATO - a reamintit demnitarul rus.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG