Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Presedintele Rusiei Vladimir Putin a acuzat la conferinta anuala pentru securitate de la Muenchen Occidentul si Statele Unite ca ar incerca sa isi impuna vointa prin forta in lume si sa instaureze o lume unipolara. In opinia lui Putin “o lume unipolara nu are nimic in comun cu democratia” si este inacceptabila.

Intr-un discurs dur, Putin a declarat ca folosirea masiva a fortei militare de catre Statele Unite in relatiile internationale a sporit insecuritatea globala. Natiunile Unite nu pot fi inlocuite cu NATO sau Uniunea Europeana, a spus Putin care a tinut sa precizeze: “In Bulgaria si Romania exista asa numite baze militare americane usoare cu cite 5000 de militari. Se pare ca NATO avanseaza catre granitele noastre si noi, respectind tratatul nostru cu NATO, nu raspundem in nici un fel acestor actiuni. Cred ca este evident ca procesul de extindere a NATO nu are nimic de a face cu modernizarea aliantei sau cu asigurarea securitatii Europei”. Dimpotriva, a spus PUTIN, este un factor provocator care reduce nivelul increderii reciproce.

Liderul de la Kremlin a avertizat comunitatea internationala sa nu caute sa impuna o solutie in Kosovo si ca Rusia, in calitatea sa de membru permanent al Consiliului de Securitate ONU, va opune veto oricarui plan legat de statutul provinciei Kosovo daca nu este acceptat si de Serbia. Putin a mai spus si ca tara sa nu este dispusa sa primeasca lectii de democratie de la nimeni. La conferinta de la Munchen participa ministrii de externe si ai apararii din peste 40 de tari , secretarul general al Aliantei Nord Atlantice si presedintele Ucrainei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG