Linkuri accesibilitate

Premierul Tăriceanu: majorarea pensiilor nu va afecta stabilitatea macroeconomică


Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu va renunţa sub nicio formă la decizia de majorare a pensiilor, precizând că aceasta nu va afecta stabilitatea macroeconomică şi nu trebuie tratată ca o măsură electorală. Tăriceanu a susţinut că un partid liberal într-o ţară europeană modernă guvernează nu numai pentru întreprinzători, ci pentru toate categoriile sociale.

La rindul sau Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian a arătat că singurele sume transferate de la bugetul de stat vor proveni din TVA şi accize, estimând o valoare de 400-500 milioane de euro, iar Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a explicat că veniturile bugetului asigurărilor sociale au crescut anual si ca dublarea salariului mediu brut de la 200 euro în 2004 la 440 euro în 2007, şi a numărului de angajaţi, a dus la venituri supliementare la buget.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi la Realitatea TV că va cere Guvernului să prezinte sursele de finanţare din care va fi susţinută creşterea pensiilor prevăzută de legea recent adoptată de Parlament.

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, consideră că un eventual refuz al preşedintelui Traian Băsescu de a promulga legea de creştere a pensiilor, iniţiată de PSD, ar însemna "o încălcare gravă a Constituţiei" şi ar reprezenta "un motiv serios" pentru demiterea şefului statului.
XS
SM
MD
LG