Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat că membrii conducerii politice a Partidul Naţional Liberal au decis să solicite convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, în cazul în care preşedintele Traian Băsescu refuză să promulge legea privind majorarea pensiilor.

Teodor Atanasiu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că PNL vrea ca legea să fie dezbătută în regim de urgenţă şi apoi să fie retrimisă preşedintelui, care, potrivit Constituţiei, va fi obligat să o promulge şi să o trimită la Monitorul Oficial.

Preşedintele Băsescu i-a trimis, marţi, o scrisoare premierului Tăriceanu, în care solicită să îi transmită documentaţia din care să rezulte sustenabilitatea aplicării Legii pensiilor în perioada 2008 -2010 şi, dacă este posibil, o evaluare pentru 2011-2013, în vederea promulgării legii.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut miniştrilor Finanţelor şi Muncii, în şedinţa de miercuri a Guvernului, să analizeze conţinutul scrisorii primite din partea preşedintelui Traian Băsescu privind sursele de finanţare a majorării pensiilor pentru a fi formulat un răspuns din partea Guvernului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG