Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Departamentul de stat american a salutat faptul ca autoritatile iraniene i-au inapoiat pasaportul corespondentei Europei Libere, Parnaz Azima, aflata in Iran. Azima, care detine cetanie americana si iraniana, nu a putut parasi Iranul din luna ianuarie. Ea a fost acuzata ca difuzeaza propaganda anti-iraniana.

Tom Casey, purtator de cuvint al Departamentului de stat, a declarat: "In cazul doamnei Azima sintem bucurosi sa aflam ca i s-a inapoiat pasaportul si intelegem ca se pregateste sa paraseasca Iranul. Dorim sa o vedem impreuna cu famila cit mai curind posibil".

Conducerile postului nostru de radio si ale Bordului guvernatorilor care supervizeaza activitatea posturilor de radio si televiziune americane care difuzeaza programe internationale, au salutat aceacta evolutie.

In cursul saptaminii, autoritatile de la Teheran i-au permis si Halehei Esfandiari, si ea cu dubla cetatenie – americana si iraniana – sa paraseasca Iranul, dupa ce a fost in detentie timp de 3 luni, fiind acuzata de spionaj.

Purtatorul de cuvint al Departamentului de stat a cerut si eliberarea celorlalti doi cetanteni americani detinuti la Teheran – Kian Taj Baksh si Ali Shakeri.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG