Linkuri accesibilitate

China a confirmat o intervenție în forță împotriva călugărilor tibetani de la mînăstirea Kirti


Guvernul Chinei a confirmat că la o mănăstire tibetană din sud-vestul ţării au avut loc „ciocniri”, dar nu a confirmat ştirea lansată de activiştii pentru drepturile omului că forţele de securitate au ucis doi oameni.
Un purtător de cuvânt al ministerului de externe de la Beijing a spus că în ultimele zile câţiva călugări de la mănăstirea Kirti au „tulburat ordinea socială”, iar autorităţile locale au fost nevoite să impună măsuri de „educare” la mănăstire pentru a asigura „ordinea religioasă normală”.
Tulburările din regiunea respectivă au început în martie, când un călugăr tibetan s-a sinucis dându-şi foc în semn de protest faţă de politicile guvernului.
O organizaţie pro-tibetană cu sediul în Statele Unite a spus că joia trecută poliţia a făcut un raid la mănăstirea Kirti, arestând 300 de călugări în vederea „reeducării”.
Aceleaşi surse spun că un bărbat şi o femeie de 60 de ani au fost omorâţi în bătaie pentru că încercau împreună cu alţi săteni să împiedice intrarea în mănăstire a forţelor de securitate.
XS
SM
MD
LG