Linkuri accesibilitate

Aniversarea a 60 de ani de la înființarea RFE/RL în dezbaterea unei conferințe internaționale la München


La începutul anilor ʼ90, posturile de radio Europa Liberă şi Radio Libertatea transmiteau unui public de 400 de milioane- a declarat preşedintele Estoniei, Toomas Ilves la conferinţa din Munchen dedicată împliniri a 60 de ani de la înfiinţarea acestor posturi de radio. Din aceştia, a continuat Ilves, numai 100 de milioane au astăzi acces liber la informaţie. Restul trăiesc în continuare în societăţi cu o presă parţial liberă sau deloc liberă. Ilves, care a condus redacţia estonă a Europei Libere, a declarat că posturile de radio şi-au îndeplinit cu succes misiunea de a-şi informa corect şi competent publicul, înainte de căderea comunismului dar că misiunea loc rămâne la fel de relevantă şi astăzi.

Tot la conferinţa de la Munchen, reprezentantul postul Radio Deutsche Welle a anunţat că acesta îşi încetează emisiunile pentru Rusia şi fosta Uniune Sovietică pentru a se concentra pe internet.

Conferinta de la Munchen, dedicată aniversării a 60 de ani de la înfiinţarea posturilor de radio Europa Libera şi Libertatea a fost organizată de statul bavarez, în colaborare cu Ministerul de externe ceh.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG