Linkuri accesibilitate

Teheran: demonstraţii de amploare ale opoziţiei - poliţia operează arestări masive


Proteste de amploare cu participarea a citorva sute de mii de persoane si soldate cu violente si arestari masive in Iran, la aniversarea a 30 de ani de la luarea de ostetici la ambasada americana din Teheran in timpul revolutiei islamice. 52 de cetăteni americani au fost tinuti atunci ostateci timp de 444 de zile.

Opozitia a organizat proteste separate fata de marsurile organizate oficial. Politia a intervenit in forta impotriva participantilor la mitingul opozitiei, folosind bastoane de cauciuc si gaze lacrimogene. Protestatarii scandau: "Moarte dictatorului, Alah e atotputernic".

După cum relateaza corespondentii nostri, participantii la actiunea opozitiei au cerut la presedintelui american sa isi clarifice pozitia, scandind: "Obama esti cu noi sau impotriva noastra".

Potrivit serviciului iranian al postului nostru de radio, la protestele de astazi a participat unul din liderii opozitiei, clericul Medi Harubi, in timp ce Mir Hussein Musavi, celalat lider al opozitiei a fost impiedicat sa ia parte de catre trupele speciale de securitate.

Proteste anti guvernamentale studentesti au avut loc in toata tara, informeaza colegii nostri de la Radio Farda.
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG