Linkuri accesibilitate

Critici la adresa Chişinăului în studiul „Libertatea şi securitatea persoanei în regiunile de conflict"


Republica Moldova incalca drepturile fundamentale ale cetatenilor moldoveni din Transnistria. Aceasta este concluzia studiului „Libertatea si securitatea persoanei in regiunile de conflict" elaborat de Asociatia „Promo-LEX”. Studiul e realizat in cadrul unui proiect implementat cu suportul Balkan Trust for Democracy si Black Sea Trust for Regional Cooperation, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit presedintele „Promo-LEX”, Ion Manole, atunci cand sunt sesizate incalcari pe teritoriul din stanga Nistrului, fortele de ordine din Moldova dau din umeri si spun ca nu pot face nimic din cauza ca nu controleaza acest teritoriu. Aceasta in conditiile in care Guvernul moldovenesc este obligat sa asigure respectarea drepturilor tuturor cetatenilor tarii.

Vicepremierul pe probleme de reintegrare, Victor Osipov a spus ca autoritatile trebuie sa-si concentreze atentia asupra problemelor reale ale cetatenilor moldoveni in stanga Nistrului, care nu se vad din spatele problemelor politice. Acest subiect, precum si incalcarea dreptului la circulatie si situatia detinutilor in izolatorul de la Tiraspol, vor fi abordate in cadrul discutiilor de la Viena” din 6 noiembrie, a declarat Osipov.
XS
SM
MD
LG