Linkuri accesibilitate

Praga: serviciile secrete cehe dau publicităţii planul lui Saddam Hussein de comite un atentat asupra sediului Europei Libere


Serviciul de contraspionaj din Cehia a făcut cunoscut că regimul fostului dictator irakian Saddam Hussein planificase un atac în anul 2000 împotriva postului Radio Europa Liberă/Radio Libertatea de la Praga. Serviciile secrete irakiene au plănuit un atac cu o rachetă antitanc, care urma să fie lansată din geamul unei clădiri de vizavi. Serviciul ceh de Informaţii şi Securitate a precizat că spionii irakieni au folosit un vehicul diplomatic pentru a aduce arma în Cehia în 2000. Autorităţile cehe au expulzat ulterior 6 diplomaţi irakieni. Nu este limpede de ce au decis autorităţile cehe să facă dezvăluirile acum.

Preşedintele postului nostru de radio, Jeffrey Gedmin a declarat că aceste planuri arată până unde pot merge intenţiile criminale ale celor care doresc să oprească libera circulaţie a informaţiei veridice. Radio Europa Liberă/ Libertatea a început emisiunile către Irak în 1998.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG