Linkuri accesibilitate

Visuri din hârtie


Isabelle de Borchgrave este originară din Bruxelles, unde a și studiat la Centrul Artelor Decorative și la Academia Regală. La sfîrșitul studiilor sale ea își dezvoltă talentul său de designer, crează diverse textile, decorațiuni de interior etc. Dar în 1994 ea descoperă o nouă atracție pentru sufletul ei de artist. Isabelle are niște mîini de aur și transformă hîrtia, predilecția sa majoră, în materie primă pentru rochiile sale și încălțăminte. Operele sale de artă fac onoarea muzeelor din toată lumea.

Mai întîi, ar trebui să spunem că ea este unica care este preocupată de acest gen de artă care utilizează hîrtia în calitate de materie primă pentru creațiile sale.

În 1994 ea crează uimitoarea sa colecție ce poartă azi denumirea de « Hîrtia e la Modă » și care ne demonstrează 300 de ani ai istoriei îmbrăcămintei și stilului. Această colecție este vast cunoscută în lumea întreagă.

O altă colecție uimitoare de îmbrăcăminte de hărtie este și «Visuri de hărtie», care este în același timp un omagiu adus din partea creatoarei pentru stilistul și pictorul italian Mariano Fortuny (1871-1949). Cîteva zeci de rochii de hîrtie sunt expuse pentru a realiza o călătorie neobișnuită în lumea lui Mariano Fortuny. Aceste operă reprezintă unele momente din viața acestuia, reprezintă personaje care i-au marcat existența, cum ar fi Proust și D’Annunzio.

Hîrtia și Isabelle de Borchgrave - o istorie încîntătoare, o istorie de idei geniale, o istorie a unei mari creații de vis.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
XS
SM
MD
LG