Linkuri accesibilitate

CEDO declară inadmisibilă reclamația depusă de Oleg Voronin împotriva Republicii Moldova


Ministerul Justitiei anunta ca, la 26 iulie 2010, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a comunicat faptul ca a decis sa declare inadmisibila cererea cetateanului Oleg Voronin, prezentata impotriva Republicii Moldova.

In cererea depusa in iunie la CEDO, Oleg Voronin s-a plans ca i-ar fi fost incalcat dreptul la un proces echitabil, dreptul la viata privata si dreptul la recurs efectiv in cadrul instrumentarii dosarului cu privire la tranzactiile banesti efectuate de pe cardul sau bancar. Dosarul penal privind evaziunea fiscala si spalarea de bani a fost intentat de Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei in legatura cu faptul ca, in anii 2008-2009, Oleg Voronin a cheltuit peste hotarele tarii o suma echivalenta cu 67 milioane de lei (5,36 milioane de dolari), desi in declaratia sa pe venit anul trecut se indica doar 4 milioane lei (320 mii de dolari). La solicitarea reclamatului, CEDO a examinat cererea in regim de urgenta.

In rezultatul examinarii admisibilitatii cererii lui Oleg Voronin, Curtea a constatat ca aceasta nu releva nici o aparenta de incalcare a drepturilor si libertatilor garantate de Conventia Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului si a Libertatilor Fundamentale. CEDO a conchis ca cererea lui Oleg Voronin nu intruneste cerintele Conventiei Europene si a declarat-o inadmisibila. Aceasta decizie este finala si nu poate fi contestata la nicio alta autoritate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG