Linkuri accesibilitate

Vladimir Voronin încearcă să minimalizeze efectele deciziei CC care îi interzice să mai candideze la președinție


Alianţa pentru Integrare Europeana s-a adresat Curţii Constituţionale de frică, fiind conștientă de creşterea popularităţii partidului comuniştilor, a declarat Vladimir Voronin, după ce CC, sezizată de președintele Comisiei juridice din Parlament a decis că Voroninnu mai poate candida pentru un nou mandat, după cele două consecutive, încheiate anul trecut. La o conferinţă de presă, Voronin a precizat însă că nu avea intenţia să candideze, fiind conştient că ar fi vorba de a un al treilea mandat.

Liderul comuniştilor s-a declarat din nou îngrijorat că actuala putere ar putea să nu mai dizolve Parlamentul după referendumul din 5 septembrie şi a ameninţat, în acest caz, cu proteste massive. Dacă alegerile vor avea totuși loc, Voronin a asigurat că partidul comuniştilor va avea candidaţi buni pentru preşedinţie şi un viitor guvern.

Comisia electorală centrală a reamintit că termenul limită pentru înscrierea pe listele de alegători, pentru persoanele care şi-au schimbat adresa de la ultimul vot, este 5 august, inclusiv.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG