Linkuri accesibilitate

Guvernul de la Tbilisi critică vizita la Suhumi a președintelui rus Medvedev


Guvernul georgian a criticat vizita facuta astazi la Suhumi, in Abhazia de către preşedintele Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, la doi ani de la războiul ruso-georgian. Vicepremierul Temut Yakobaşvili a declarat că vizita este menită să distragă atenţia ruşilor de la gravele probleme legate de incediile pădurilor, şi că aceasta vizita nu va schimba nimic in Caucaz.

Medvedev a avut convorbiri cu liderul de la Suhumi, Serghei Bagapsh. Medvedev a promis că va dezvolta încă şi mai mult relaţiile economice, politice si de securitate cu regimul de la Suhumi şi cu cel din Osetia de Sud. Dmitri Medvedeev a spus că decizia de a începe războiul împotriva Georgiei pentru Osetia de Sud, a fost „corectă”.

In localităţile Gori şi Tvingali, locul unor confruntări violente acum 2 ani, oamenii au aprins luminări în amintirea celor ucişi.

Intr-un mesaj adresat ţării sale, preşedintele Georgiei Mikail Saakashvili a spus că lupta georgienilor va continua pînă ce ultimul ocupant va părăsi Georgia si se va face dreptate georgienilor de toate etniile.

In ciuda acordului de încetare a focului negociat de Franţa, Rusia continua să păstreze în cele doua regiuni „de jure” ale Georgiei mii de militari rusi. Independenţa Abhaziei si Osetiei de Sud a fost recunoscuta numai de Rusia, Nicaragua, Venezuela si Nauru. Rusia ofera 99 % din bugetul Osetiei de Sud.
Mii de georgieni continua sa fie refugiati, dar guvernul le-a asigurat de acum 2 ani locuinte nou construite.
XS
SM
MD
LG