Linkuri accesibilitate

Președinții Ghimpu și Băsescu susțin într-un interviu unitatea AIE


„Alianţa pentru Integrare europeană există şi funcţionează şi va funcţiona”, a declarat între altele preşedintele interimar Mihai Ghimpu într-un interviu acordat, împreună cu preşedintele României Traian Băsescu, portalului de ştiri Hotnews.ro.

Aflat vineri la Bucureşti, Ghimpu explicat că supravieţuirea alianţei este necesară şi din motive pragmatice: „Bugetul Republicii Moldova este 17 procente format din veniturile din exterior si acest ajutor a fost acordat anume Aliantei. Cel care va incerca sa sparga aceasta Alianta isi asuma saracia si mai mare dupa alegeri. Fiecare dintre noi este constient de acest lucru si daca mai sunt unele declaratii, eu cred ca astea sunt declaratii sunt de campanie... Alianta a fost, este si va fi.”

Preşedintele Băsescu şi-a exprimat la rândul său sprijinul pentru Alianaţa pentru Integrare europeană, considerând că este singura forţă politică din Republica Moldova interesată să împingă ţara spre integrare europeană. Referitor la rumorile din presa occidentala privind practica României de a reacorda cetăţenia româna, cetăţenilor republicii Moldova, Traian Băsescu a ţinut să facă următoarea precizare: „Va pot spune ca sa ieism din cifrele exagerate, aruncate, anul acesta Romania a acordat circa 17.000 de cetatenii. Cetatenilor care si-au pierdut abuziv cetatenia romana din Republica Moldova”. Dintr-un total de 53 de mii de cereri, depuse la consulatele româneşti.

La rândul său, preşedintele interimar Ghimpu a declarat că marea majoritate a moldovenilor aflaţi peste graniţă nu au cetăţenia română.
XS
SM
MD
LG