Linkuri accesibilitate

Georgia condiționează susținerea Rusiei la Organizația Mondială a Comerțului de o înțelegere bilaterală asupra controlului vamal


Dacă vrea sa adere la Organizatia Mondială a Comerţului, Rusia trebuie să ajungă la o înţelegere cu Georgia în ceea ce priveşte controlul vamal la graniţele lor recunoscute internaţional, a declarat ministrul adjunct de externe al Georgiei, Ghia Bokeria. Autorităţile de la Tbilisi spun că ele nu controlează graniţa recunoscuta internaţional cu Rusia, deoarece ea se afla in teritoriul Osetiei de Sud, regiunea separatista a Georgiei a carei independenta a fost recunoscuta de Rusia in 2008.
Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Grigore Karasin a declarat că pretenţia autorităţilor georgiene este „absurdă”. Declaraţiile au fost făcute ieri la Geneva la convorbirile ruso-georgiene mediate de Uniunea europeana, Naţiunile Unite si OSCE , de la care au lipsit însă reprezentanţii Osetiei de Sud. La convorbiri, Rusia a acceptat să îşi închidă punctul de control de la Perevi, aflat, din 2008 sub control rusesc. O noua runda a convorbirilor a fost planificata pentru 16 decembrie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG