Linkuri accesibilitate

București: tratat moldo-român privind regimul frontierei


La sediul ministerului de externe de la Bucuresti a fost semnat tratatul privind regimul de frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în probleme de frontieră” între Republica Moldova si Romania. Documentul a fost semnat din partea Moldovei de premierul Vlad Filat care a declarat că acest acord, ca şi toate celelalte 15 documente importante semnate între Chişinău si Bucuresti in ultimul an, au ca scop îmbunătaţirea vieţii moldovenilor. Din partea Romaniei documentul a fost semnat de ministrul de externe Teodor Baconschi.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Baroso a salutat decizia autorităţilor de la Bucureşti şi Chişinău de a semna tratatul drept „ un excelent exemplu de cooperare regională”. Declaraţia a fost făcută la Bucuresti unde preşedintele Comisiei Europene ia parte la Summitului Dunării.

Deputatul comunist Grigore Petrenco a declarat, citat de agentia InfoPrim Neo, că Romania a semnat acest tratat deoarece doreşte să intre în spaţiul Schengen şi că asupra Bucureştiului s-ar fi exercitat presiuni din afară. Grigore Petrenco a spus că Partidul Comuniştilor din Republica Moldova insistă în continuare ca Romania sa semneze cu Moldova tratatul politic de bază şi un tratat de frontieră.
XS
SM
MD
LG