Linkuri accesibilitate

Voronin stinge lumina în campania electorală (Jurnal de Chișinău)


Moldova-NewsPapers aa
Moldova-NewsPapers aa

Tratatul asupra regimului de frontieră dezbătut în Timpul și Panorama.


Despre semnarea, ieri, la Bucureşti, a Tratatului moldo-român privind regimul de frontieră scriu astăzi doar două ziare, Timpul şi Panorama. Primul atrage atenţia că tratatul s-a negociat 19 ani şi pune capăt retoricii agresive a unor politicieni care au tot acuzat România că ar avea pretenţii teritoriale în fosta regiune istorică Basarabia. Panorama însă aminteşte cititorilor săi că încă un an jumătate în urmă, preşedintele român Traian Băsescu spunea că România niciodată nu va semna un astfel de document. Acesta s-ar fi răzgândit, scrie ziarul, după vizita în România a cancelarei germane Angela Merkel.

Tot Panorama se apucă să dezlege misterul unei scrisori mai vechi apărute acum pe internet prin care „materia cenuşie” a comuniştilor cum este considerat Mark Tkaciuc ar formula mai multe sugestii şefului său de partid despre metodele de discreditare a principalilor săi oponenţi, Filat şi Lupu. Tkaciuc a negat pentru Panorama că ar fi scris acest răvaş şi a promis să convoace un briefing la aceasta temă.

Moldova Suverană
continuă să insiste – Digul distrus de la Nemţeni – pusătura criminală a actualei guvernări. „Puricele provoacă elefantul la luptă dreaptă” – un alt titlu din acest ziar, la un articol în care sunt date câteva motive pentru care Filat nu ar merita onoarea, aşa cum scrie ziarul, de a se confrunta cu Voronin într-o dezbatere publică.

Petru Bogatu, de la Jurnal de Chişinău, dimpotrivă, consideră că prin refuzul său de a da curs cererii lui Filat, Voronin de fapt stinge lumina în campania electorală, forţându-i pe alegători să orbecăiască în întuneric. O dezbatere televizată între cei mai importanţi jucători ai competiţiei electorale ar fi absolut necesară, crede editorialistul, iar prin acest refuz Voronin îi privează pe o parte din alegători de dreptul de a face o alegere conştientă.
XS
SM
MD
LG