Linkuri accesibilitate

Astăzi se încheie oficial campania electorală pentru alegerile de la 28 noiembrie


Astăzi se încheie campania electorală pentru alegerile generale anticipate de duminică. Evenimentul a fost marcat, încă de ieri, de Partidul comuniştilor cu o conferinţă de presa a lui Vladimir Voronin, la care a declarat că partidul să ar fi de acord cu modificarea Constituţiei în Parlament, înainte de alegerea preşedintelui, Voronin a mai declarat că Partidul comuniştilor este dispus la o alianţă, în Parlament, cu Partidul Democrat dacă liderul acestuia, Marian Lupu nu candidează la preşedinţia ţării. Voronin a fost din nou foarte critic la adresa României şi a preşedintelui Traina Băsescu.
El a afirmat și că Partidul comuniştilor este cel care va aduce moldovenilor dreptul de a călătorii în Europa fără vize, chiar dacă „nu va forţa uşa încuiată sau semiîncuiată a Uniunii europene”.

Celelalte partide parlamentare îşi încheie astăzi campania electorală cu conferinţe de presă susţinute de Mihai Ghimpu pentru Partidul Liberal şi de Vlad Filat pentru Partidul Liberal-Democrat.

Tot astăzi vor fi prezentate şi ultimele rapoarte de monitorizare a campaniei electorale. Institutul pentru Drepturile omului va evalua acurateţea listelor electoral iar asociaţia „PROMO-LEX” va lansa ultimul raport preelectoral de monitorizare a alegerilor parlamentare.

Astăzi se reunesc și Comisia electorală centrală şi Consiliul Coordonator al Audiovizualului.
XS
SM
MD
LG