Linkuri accesibilitate

O declarație a ambasadorului Rusiei la Chișinău protestează împotriva acuzațiilor de amestec al Moscovei în afacerile interne ale R. Moldova


Rusia a negat că s-ar amesteca în treburile interne ale Republicii Moldova şi a avertizat că orice nou guvern moldovean va trebui să cultive relaţii bune cu Moscova.
Într-o declaraţie citată de site-urile de ştiri de la Chişinău, ambasadorul Federaţiei Ruse, Valeri Kuzmin a reacţionat astfel la criticile premierului Vlad Filat privind recenta vizită în Moldova a şefului administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Narâşkin.
În remarcile sale de ieri, ambasadorul rus a spus că vizita de duminică a oficialului de la Kremlin a avut doar rolul de-a evalua evoluţiile politice de la Chişinău, nu de-a dicta alcătuirea viitorului guvern.
Ambasadorul a mai spus că Moldova „este condamnată” la relaţii bune cu Rusia, ca partener tradiţional. Kuzmin s-a arătat surprins că recentele vizite la Chişinău ale unor oficiali europeni, care au sprijinit pe faţă forţele pro-europene, n-au fost criticate ca amestec în treburile interne ale Moldovei.
XS
SM
MD
LG