Linkuri accesibilitate

Schimbări de generație în rîndul oamenilor politici (Adevărul)


Meseria de jurnalist (Hotnews.md).


„Boschetarii fac rând la adăpostul pentru sărmani”. Este un titlu din Adevărul.md care ne mai anunţă că mulţi dintre cei ce jinduiesc un adăpost nu-l pot primi pentru că: unu, nu respectă regulile de igienă, şi doi, pentru a benefica de un loc de azil ei trebuie să renunţe la alcool, ceea ce este şi mai greu, constată reprezentanţii autorităţilor.

Tot în Adevărul poate fi găsit un nou episod din aşa-zisul serial „ieftinirea medicamentelor”. După ce, ieri, premierul Filat a convocat o nouă şedinţă în această problemă, jurnaliştii de la acest ziar constată că farmaciştii mimează ieftinirea pastilelor. La trei zile (déjà patru) de la intrarea în vigoare a unei hotărâri guvernamentale prin care preţul medicamentelor de import urma să scadă din 1 ianuarie cu până la 80 % faţă de tariful precedent, comercianţii de medicamente nu se grăbesc să aplice decizia. Se pare că ei se opun acestei ieftiniri, care le-ar provoca pierderi enorme, iar autorităţile îi ameninţă, pe de altă parte, cu controale inopinate şi sancţiuni. Epopeea probabil va continua să fie prezentă în relatările de presă, pentru că Ministerul Sănătăţii a anunţat pentru astăzi o conferinţă de presă în această problemă.

Iar Igor Caşu, un comentator al ziarului, constată cu bucurie astăzi că anul 2011 a venit cu o nouă generaţie de politicieni. Cei care şi-au făcut studiile în România sau Occident, cunosc limbi străine şi sunt într-o mare măsură altceva în ceea ce priveşte pregătirea lor profesională. „Schimbarea s-a produs şi va genera şi alte matamorfoze”, crede comentatorul, „tocmai graţie acestei noi generaţii de politiceni, după cea din 1989”.

Şi o opinie pe care Hotnews.md a cules-o de pe bloguri. „Fără să fie jurnalist, Julian Assange a schimbat peisajul şi a dat jurnaliştilor o lecţie, aceea că meseria lor este mai profundă şi periculoasă decât faptul că Nicole Kidman îşi vopseşte părul, Jennifer Lopez s-a îmbracat într-o rochie cu panglici sau că David Beckam a mai apărut într-o reclamă care a fost air-brushed (digital alterat)”, o citează o bloggeriţă pe Alison Mutler, corespondentă a agenţiei Associated Press în România. „Ziariştii trebuie să-şi asume că meseria lor e periculoasă, dar şi importantă şi necesară pentru societate. Noi nu trebuie să fim „amante de ocazii” ale guvernelor, ci câinele de pază şi să servim publicul”, mai scrie pe blogul său autoarea acestui articol.
XS
SM
MD
LG