Linkuri accesibilitate

Reprezentanta democrată Gabrielle Giffords în stare critică după atacul din Tucson, Arizona


In Statele Unite, politiciana democrată Gabrielle Giffords se afla la spital, în stare critica, dupa ce ieri un barbat inarmat a deschis foc la un eveniment public în localitatea Tucson, din statul Arizona omorînd șase oameni şi ranind-o grav la cap pe membra Camerei Reprezentanților. Printre victimele atacului se afla şi o fetită de 9 ani. 13 persoane au fost rănite. Presupusul asasin a fost arestat, dar politia spune ca mai caută un suspect.

Preşedintele Barack Obama a condamnat atacul spunind ca este „o tragedie pentru întrega noastră ţară”. Domna Giffords are 40 de ani şi în momentul atacului avea o întilnire cu alegatorii din localitate pe tema reformei sistemului de sanatate propus de presedintele america, Potrivit presei locale, atacatorul, in virsta de 22 de ani, identificat drept Jared Loughner, este in arestul poliţiei. Şeriful regiunii a declarat că tinarul ar avea „tulburari”. Pe profilul tinarului pe YouTube cărţile sale preferate sunt „Mein Kampf” şi „Manifestul Partidului comunist” de Marx şi Engels.
Atacul a fost condamnat printr-un comunicat oficial şi de liderul Cubei comuniste Fidel Castro. Potrivit unei declarații, acţiunea a fost „o barbarie” şi, în ciuda diferenţelor de opinii cu administraţia americana, „copii, judecători, parlamentari si cetăţeni ai Statelor Unite nu ar trebui sa piară în astfel de atacuri „absurde şi de nejustificat”.
XS
SM
MD
LG