Linkuri accesibilitate

Relatări neconfirmate despre lupte de stradă în trei orașe libiene


Liderul libian Moamar Gaddafi a tinut un nou discurs televizat in care i-a acuzat pe protestatarii anti guvernamentali ca ar avea legaturi cu reteaua Al Qaida si cu liderul retelei Osama bin Laden care i-ar aproviziona cu droguri.

Forte loiale liderului libian Moamar Gaddafi au atacat astazi fortele anti guvernamentale care controleaza localitatea Misrata, a treia localitate ca marime a tarii, situata la 200 de km de capitala Tripoli. Se relateaza ca fortele anti guvernamentale au pastrat controlul asupra centrului orasului. Alte relatari vorbesc despre lupte si raiduri de aviatie asupra localitatilor Zuara si Zawiya.

Jurnalistiilor straini nu le este permisa intrarea in Libia si ca atare informatiile sunt greu de verificat, multe dintre ele venind de la persoane din Libia sau din tarile invecinate. Fortele anti guvernamentale au anuntat un mars catre Tripoli pentru ziua de astazi. Capitala Tripoli este inconjurata de trupe loiale colonelului Gaddafi.

La Bruxelles, coordonatoarea politicii externe a Uniunii Europene Catherine Ashton si ministrul rus de externe Serghei Lavrov au dat publicitatii un comunicat comun in care condamna suprimarea violenta a protestelor din Libia.
XS
SM
MD
LG