Linkuri accesibilitate

Moldovenii colectează ajutoare pentru Japonia, premierul Filat mulțumește japonezilor pentru sprijinul acordat R. Moldova


Premierul Vlad Filat a mulţumit azi Japoniei pentru sprijinul pe care-l acordă R. Moldova de mai mulţi ani. „Ar trebui să începem prin a ne exprima în primul rind mulţumirile faţă de poporul japonez, faţă de guvernul nipon. Cu suportul direct al acestei ţări a fost posibil lansarea proiectului 2KR şi pe parcursul timpului circa 5000 de unităţi agricole a fos posibil să fie îndreptate către sectorul agricol din R. Moldova. Şi totodată să ne exprimăm un sentiment profund de solidaritate pentru cei care au fost şi sînt alături de noi. ” – a spus premierul la evenimentul la care 80 de fermieri moldoveni au primit, după ce au plătit prima tranşă din cost, tehnică agricolă în cadrul unui proiect moldo-nipon 2KR care se derulează de 11 ani în Moldova.
Beneficiarii proiectului au spus azi că vor răspunde apelului guvernului şi vor aduna bani pentru a ajuta populaţia Japoniei lovită de cutremur. În semn de solidaritate, guvernul a deschis conturi speciale pentru colectarea ajutoarelor financiare din partea cetăţenilor. Pînă acum, în trei zile, pe conturile deschise au fost transferate 278 000 de lei, au declarat reprezentanţii Ministerului Finanţelor pentru Europa Liberă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG