Linkuri accesibilitate

Pervez Musharraf, fostul președinte al Pakistanului se exprimă critic la adresa Statelor Unite dar pledează pentru continuarea colaborării în combaterea terorismului


Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a criticat astazi Statele Unite pentru raidul care a dus la uciderea liderului reţelei teroriste Al Quada, Osama Bin Laden, spunind că a fost încălcată suveranitatea Pakistanului. Aflat la Dubai, fostul preşedinte a spus şi că toţi oamenii care „iubesc pacea” ar trebui să fie fericiţi că Osama Bin laden a fost omorît, dar nici un pakistanez nu acceptă violarea suveranităţii ţării sale. Musharaf a spus însă şi că, Pakistanul trebuie să colaboreze pe mai departe în lupta impotriva terorismului cu Statele Unite.
Raidul echipei speciale a forţelor armate americane care a dus la omorîrea liderului Al Qaeda a avut loc fără consultarea prealabilă a autorităţilor pakistaneze, ceea ce a dus la tensionarea relaţiilor între cele doua ţări. Ieri au avut loc mai multe manifestaţii de protest in Pakistan faţă de acţiunea americană.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG