Linkuri accesibilitate

CCA are componenţa deplină


Parlamentul a confirmat astăzi în funcţie trei noi membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA).
Este vorba despre Nicolae Damaschin, regizor la compania publică „Teleradio-Moldova”, Dinu Ciocan, şeful direcţiei monitorizare în cadrul CCA, şi Mariana Onceanu-Hadârcă, editor de ştiri la Jurnal TV şi lector la Universitatea de Stat din Moldova.
Deputaţii comunişti au acuzat-o pe noul membru CCA Mariana Onceanu-Hadârcă că ar fi rudă cu deputatul PL, Ion Hadârcă. În replică, Ion Hadârcă a declarat că este rudă îndepărtată cu soţul Marianei Onceanu-Hadârcă, actorul Petru Hadârcă, dar că acest fapt nu a influenţat desemnarea ei în funcţia de membru CCA.
Solicitat de Europa Liberă, proaspătul membru al Consiliului, Nicolae Damaschin a declarat că îşi propune să îmbunătăţească imaginea instituţiei, care a fost vizată în mai multe scandaluri legate de corupţie.
Noii membri ai Consiliului care supraveghează activitatea posturilor de radio şi televiziune îi vor înlocui pe Valeriu Soltan, Ruslan Pleşca şi Carmelia Albu, al căror mandat a expirat în 2010. Noii membri ai CCA au fost aleşi pentru o perioada de şase ani.
XS
SM
MD
LG