Linkuri accesibilitate

Parlamentul prelungește termenul de circulație al mașinilor cu numere străine, înregistrate înainte de 4 aprilie, pînă la 1 ianuarie 2012


Proprietarii maşinilor cu numere străine intrate în ţară până la 4 aprilie vor mai putea circula cu ele încă o jumătate de an, dar nu este limpede cum anume vor putea să intre în legalitate după acea dată. Potrivit Infoprim, Parlamentul a aprobat astăzi în două lecturi o nouă lege care prevede ca termenul până la care mai pot circula maşinile cu numere străine să fie prelungit până la 1 ianuarie 2012.
Dar mai mulţi deputaţi din alianţa de guvernământ au observat în timpul dezaberilor că executivul ar trebui să găsească o soluţie concretă a problemei, nu doar să amâne rezolvarea ei. Deputatul liberal Gheorghe Brega a spus că după 1 ianuarie oamenii vor fi nevoiţi să dea foc maşinilor său să le înregistreze în regiunea transnistreană.
Potrivit actualei legislaţii, maşinile introduse în ţară în regim de plasare temporară, fără plata taxei de import, se pot folosi în Moldova cel mult 90 de zile pe parcursul unui an.
XS
SM
MD
LG