Linkuri accesibilitate

Audieri parlamentare la Londra în scandalul interceptărilor telefonice ilegale întreprinse de ziariștii concernului Murdoch


Magnatul presei Rupert Murdoch şi fiul său James vor răspunde astăzi întrebărilor parlamentarilor de la Londra în legătură cu scandalul interceptării ilegale a telefoanelor din Marea Britanie. Potrivit BBC, va fi audiată şi Rebekah Brooks, fosta directoare a filialei britanice a News Corporation care a fost reţinută duminică pentru corupţie şi activităţi ilegale şi eliberată pe cauţiune după peste 10 ore de audieri.
Ieri a fost anunţată demisia adjunctului comisarului de poliţie al Londrei, la numai o zi după cea a şeful său. Demisionarul John Yates a oprit cu doi ani în urmă redeschiderea anchetei asupra tabloidului „News of the World”, suspectat de mituirea poliţiştilor şi spargerea mesageriei telefonice ale mii de celebrităţi şi oameni simpli, printre care familii ale militarilor britanici morţi în războaiele din Afganistan şi Irak. Premierul David Cameron şi-a scurtat turneul prin mai multe ţări africane pentru a reveni la Londra să participe la o dezbatere parlamentară de urgenţă pe tema situaţiei de la News Corporation. Rupert Murdoch şi conducerea companiei News Corporation şi-au cerut scuze de la public pentru întreaga situaţie. Opozitia laburistă a cerut lichidarea concernului din Marea Britanie. Compania mai deţine în Marea Britanie trei ziare importante şi 39 % din acţiunile televiziunii BskyB.
XS
SM
MD
LG