Linkuri accesibilitate

Oficialități de la Moscova preocupate de situația din Transnistria


Reprezentantul oficial al Ministerului rus de externe, Aleksandr Lukaşevici a declarat într-un briefing la Moscova, citat de agenţia Ria Novosti, că nu se văd progrese în elaborarea măsurilor de creştere a încrederii între cele doua maluri ale Nistrului, dar că Moscova va căuta să contribuie ca părţile transnistreană şi moldoveană să ajungă la o înţelegere.
Pe de altă parte, site-uri moldovene citează declaraţia de astazi a preşedintelui Comitetului pentru afaceri externe al Dumei de stat de la Moscova, Constantin Kosaciov care a spus că situaţia din Transnistria se degradează şi că perspectivele ca regiunea să obţină independenţa de Moldova sunt din ce în ce mai mici, astfel încit, consideră Kosaciov, ar fi nevoie de „schimbări politice şi strategice”. Constantin Kosaciov este un susţinător al candidaturii pentru preşedinţia regiunii a lui Anatoli Kaminski, în alegerile din luna decembrie a acestui an.
Reamintim că în regiunea transnistreană sunt desfăşuraţi drept efective de menţinere a păcii 400 de militari rusi, aproape 500 transnistreni, 355 moldoveni şi 10 observatori militari ucrainieni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG