Linkuri accesibilitate

Șase organizații neguvernamentale pentru apărarea libertății presei au semnat o declarație în sprijinul lui Oleg Brega după incidentul de la Universitatea Slavonă din Chișinău


Câteva organizaţii neguvernamentale din domeniul libertăţii de expresie au cerut poliţiei să investigheze în mod obiectiv şi transparent presupusa agresare a jurnalistului Oleg Brega la Universitatea Slavonă din Chişinău. Brega îl acuză pe directorul executiv al instituţiei, Andrei Babenko că l-ar fi agresat fizic şi verbal din cauză că a filmat în incinta universităţii, la 29 iulie. Jurnalistul liber profesionist spune că a vizitat universitatea pentru a se documenta asupra unui conflict între o studentă şi administraţie. Cazul a fost filmat de Brega şi documentat de poliţia chemată de el.
Şase organizaţii pentru drepturile jurnaliştilor care au semnat astăzi declaraţia în sprijinul lui Oleg Brega au cerut Ministerului Educaţiei să atenţioneze instituţiile de învăţământ asupra nevoii de a respecta libertatea jurnaliştilor.
XS
SM
MD
LG