Linkuri accesibilitate

Conferință de presă a liderilor Asociației Parlamentul-90 pentru a protesta împotriva refuzului Parlamentului de a le acorda facilități speciale


Liderii Asociației Parlamentul-90, compusă din deputații care au votat declarația de independență a Moldovei, și-au exprimat indingnarea astăzi față de termenii în care Parlamentul actual a dezbătut și respins săptămâna trecută un proiect care le-ar fi acordat facilități sociale.
La o conferință de presă, un grup de foști deputați, conduși de liderul Asociației Parlamentul 90 Pantelei Sandulache, au spus că nu doresc „privilegii, ci o simplă recunoaștere și o modestă apreciere din partea actualei elite politice”. Sandulache face parte astăzi din conducerea Partidului Liberal Democrat al premierului Vlad Filat.
Inițiativa PLDM de a le acorda semnatarilor declarației de independență mai multe facilități, între care pensii în valoare de 25% din salariul de deputat și pașapoarte diplomatice, a fost blocată de parlamentarii din PD și PL. Speakerul democrat Marian Lupu și liderul Liberal Mihai Ghimpu, el însuși semnatar al declarației de independență, au spus că votul pentru independență cu 20 de ani în urmă nu poate fi răsplătit cu bani.
XS
SM
MD
LG