Linkuri accesibilitate

Premierul David Cameron vorbește despre existența unor probleme reale în societatea britanică, aflate la originea tulburărilor și violențelor din ultimele zile


Premierul Marii Britanii, David Cameron a avut în cursul dimineţii o nouă şedinţă cu responsabilii poliţiei din Marea Britanie, după o noapte fără incidente majore la Londra, dar cu violente, jafuri, incendii şi distrugeri în alte oraşe engleze. La Birmingham, poliţia spune că trei oameni au murit după ce au fost loviţi de o maşină în timpul violenţelor. Poliţia a arestat un suspect şi a deschis o anchetă pentru crimă. Intr-o scurtă conferinţă de presa la ora prînzului, premierul a spus că guvernul său va face tot ce este posibil pentru a-i aduce în faţa instanţelor pe cei care sunt vinovaţi de recentele violenţe. „Cînd vezi copii de 11-13 ani care se amuză distrugînd şi incendiind clădiri şi magazine ceva nu este în ordine cu societatea noastră” a spus premierul conservator.
La Londra 768 de oameni au fost arestaţi şi 111 au fost puşi sub acuzare. Premierul Cameron a spus că vor fi făcute investigaţii amănunţite cu ajutorul materialelor video disponibile pentru a-i identifica pe cei vinovaţi de recentele tulburări. Parlamentul de la Londra a fost convocat de urgenţă joi pentru a discuta situaţia din ţară. Prin reţele de socializare din diferite oraşe unde au avut loc tulburări, s-au organizat servicii voluntare de curăţare a urmărilor distrugerilor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG