Linkuri accesibilitate

Expert ONU: Economia Moldovei va avea de suferit, dacă situaţia din UE se degradeazăAnalistul economic al Programului ONU pentru dezvoltare, Ben Slay a avertizat, într-un interviu acordat Europei Libere că economia Moldovei, indiferent de datele pozitive macroeconomice, va avea de suferit dacă situaţia economică din Uniunea Europeană se degradează.

Mai mult el a atras atenţia că nivelul remitenţelor va fi afectat serios de o recesiune europeană. Pe de altă parte, economia rusă este mult mai ferită, consideră economistul de la PNUD, atâta timp cât preţul petrolului rămâne ridicat.

„Cred că este aproape sigur că şi în 2011 creşterea economica a Rusiei va fi mult mai mare decât a Uniunii Europene aşa că dacă ne facem probleme despre Moldova şi nivelul remitenţelor, m-aş uita în primul rând la situaţia din Uniunea Europeana şi la legăturile între UE, remitenţe, migraţie şi Moldova...”

Europa Libera va transmite joi interviul integral cu Ben Slay, economic la PNUD, în care vorbeşte şi despre creşterea îngrijorătoare a şomajului în Republica Moldova în ultimii 3 ani.
XS
SM
MD
LG