Linkuri accesibilitate

In cursul întrevederii cu Vlad Filat, bașcanul Mihai Formuzal a cerut ca modificarea Constituției moldovene să aibă loc numai după stabilizarea situației politice


Bașcanul Găgăuziei, Mihai Formuzal, l-a încurajat pe premierul Vlad Filat să nu modifice Constituția țării, pentru că o schimbare de asemenea importanță poate fi făcută numai în condiții de stabilitate. În opinia bașcanului, aceste condiții nu există în prezent în Republica Moldova. Potrivit Info-Prim Neo, bașcanul a făcut acest apel cu ocazia vizitei făcute astăzi de premier în Ceadâr-Lunga.
În favoarea modificării Constituției s-au pronunțat în ultima vreme liderii liberali și democrați. Dar partidul premierului este împotrivă.
În cadrul discuţiilor cu ocazia vizitei în Autonomia Găgăuză, Vlad Filat a declarat că preşedintele ţării ar trebui să fie ales cel târziu în toamnă, deoarece Republica Moldova nu mai poate face faţă unor noi alegeri parlamentare anticipate. Vlad Filat a declarat că trebuie să fie găsit un compromis în acest sens.
XS
SM
MD
LG