Linkuri accesibilitate

Premierul Vlad Filat i-a criticat pe ortodocșii care organizează proteste, reamintindu-le că biserica este separată de stat


Premierul Vlad Filat i-a criticat pe ortodocșii care organizează proteste împotriva unor inițiative guvernamentale, reamintindu-le că biserica este separată de stat. „Este dreptul dânșilor (să protesteze). Însă țin să aduc aminte că statul nu intervine în activitatea bisericii și ar fi foarte corect ca și biserica să nu intevină în activitatea instituțiilor statului.” Premierul a făcut această remarcă în timp ce sute de ortodocși conduși de preoți se pregăteau să demonstreze în capitală împotriva înregistrării islamului și împotriva legii antidiscriminare.
Un purtător de cuvânt al ministerului justiției i-a criticat astă-seară pe demonstranți, spunând că ei se poartă ultimativ și nu reprezintă biserica ortodoxă. Dar Mitropolia Moldovei, într-o declarație de pe pagina ei de internet, a salutat protestele, spunând că ar fi îndreptate împotriva unor „legi şi atitudini care vin în contradicţie directă cu tradiţiile poporului” moldovean.
XS
SM
MD
LG