Linkuri accesibilitate

Rusia amenință cu retragerea din Tratatul START după decizia americană de a nu mai furniza informații de ordin militar Moscovei din cauza tărăgănării negocierilor de prelungire a acordului de reducere a armamentelor convenționale


Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev a declarat într-o intervenţie televizată ca Rusia îşi va îndrepta rachetele împotriva facilităţilor defensive americane din Europa, dacă Statele Unite nu iau în seamă îngrijorările exprimate de Rusia în legatură cu desfăşurarea sistemelor anti-rachetă americane din Europa. Medvedev a spus că Rusia ar putea desfăşura rachete in enclava Kaliningrad sau în alte regiuni, daca Rusia şi Statele Unite nu cad de acord asupra planurilor americane de a desfaşura un scut defensiv anti-rachetă în Europa, planificat a fi operant pină în anul 2020. Preşedintele de la Kremlin a mai spus şi că Rusia ar putea să oprească şi alte convorbiri pe tema controlului armelor daca Washingtonul îşi continuă planurile. „Avînd în vedere legatura inseparabilă dintre ofensiva strategică şi armele defensive, ar putea exista motive pentru Rusia să se retragă din tratatul START” [de reducere a armelor nucleare], a spus Dmitri Medevedev.
Reamintim că într-o declaratie formulată marţi, preşedintele Rusiei a recunoscut că războiul ruso-georgian din 2008 a avut loc şi pentru a împiedica asipraţiile acestei ţări de a adera la Alianţa Nord Atlantică.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG