Linkuri accesibilitate

Noua tentativă de a-l alege pe Marian Lupu șef al statului a eșuat


Moldova - Presidency - illustration, undated

Marian Lupu a obţinut 58 de voturi, cu trei mai puţin decît cele 61 necesare.

La vot au luat parte 62 de deputați, 58 de deputați ai Alianței pentru Integrarea Europeană, 3 deputați din așa numitul „grup Dodon" și deputatul neafiliat Mihai Godea, astfel încât alegerile se consideră valabile. Fracțiunea comuniștilor a boicotat votul.

Potrivit legii pentru alegerea șefului statului, scrutinul de va repeta în decurs de două săptămâni. În caz că nici atunci nu este ales preşedintele Republicii Moldova, se declanșează procedura de dizolvare a parlamentului și se convoacă alegeri parlamentare anticipate.

Deşi votul a fost secret, cei mai mulţi dintre legislatori au arătat jurnaliştilor prezenţi cum au votat. Portalului de ştiri Unimedia relatează că cei trei deputaţi din „grupul Dodon” au votat împotriva candidatului Alianţei pentru Integrare Europeană, şi lider al Partidului Democrat, Marian Lupu.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis

AntiNostalgia 2 – privind spre viitor

Radio Europa Liberă organizează al doilea sezon: din nou filme documentare, dezbateri și mulți invitați din țară și din străinătate pentru a discuta despre lecțiile trecutului ca șansă de a modela un viitor diferit. Un dialog între generații, la care toată lumea este binevenită

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG