Linkuri accesibilitate

Un observator algerian părăsește misiunea Ligii Arabe din Siria din cauza ineficienței acesteia în oprirea represalilor guvernamentale împotriva protestatarilor


Un observator al Ligii Arabe a părăsit Siria, spunând că a fost martorul unor scene grave de violență iar misiunea arabă de monitorizare nu a făcut nimic pentru a le preveni. Observatorul algerian, Anwar Malek a declarat presei că a petrecut 15 zile într-un epicentru al protestelor antiguvernamentale, orașul Homs, unde a văzut „scene de oroare” și ”cadavre arse”. Malek a spus că a părăsit misiunea pentru că se punea în serviciul regimului sirian prin faptul că nu-l împiedica să continue uciderea protestatarilor.
Misiunea de monitorizare trimisă de Liga Arabă la 26 decembrie a fost criticată pentru că nu ar face nimic ca să oprească persecuțiile. Marți, Națiunile Unite au spus că cel puțin 400 de oameni au fost uciși în Siria în ultimele două săptămâni de când situația este monitorizată de o misiune a Ligii Arabe. Până acum, ONU estima la cel puțin 5000 numărul total al morților în revolta începută în martie trecut.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG