Linkuri accesibilitate

Au apărut doi candidaţi la funcţia de şef al statului, dar nici unul încă nu şi-a depus dosarul


Au apărut două candidaturi la preşedinţia ţării, în vederea votului din 15 ianuarie, dar nici unul nu şi-a depus încă dosarul la comisia specială pentru alegerea preşedintelui ţării.

Analistul politic şi fost vicepreşedinte PD Oazu Nantoi şi-a propus singur candidatura, în cadrul unei conferinţe de presă, prezentându-se drept candidatul de compromis pentru toate partidele politice.

Într-o primă reacție, un deputat comunist, Sergiu Sârbu a spus că Nantoi este cunoscut ca „anticomunist înflăcărat” și nu putea deveni „peste noapte” candidat apartinic de felul celui dorit de opoziție.

A doua candidatură, a lui Leonid Talmaci, fostul guvernator al Băncii Naţionale, a fost propusă de Partidul Comuniştilor.

Tehnic vorbind, numai Talmaci ar putea strânge în acest moment semnăturile a 16 parlamentari pentru a-şi înainta candidatura, Oazu Nantoi ne având sprijinul explicit la nici unui partid.

Cele două candidaturi vor fi discutate mâine de liderii Alianţei pentru Integrare Europeană. Tot mâine seară este expiră termenul limită pentru depunerea dosarelor.
XS
SM
MD
LG